EMOST kezelések extrém fizikai és pszichés terheléskor

A munkahellyel kapcsolatos extrém stressz jellemző állapot szolgálatban lévő rendőröknél, katonáknál, és a különleges bevetési egységnél, mivel a feladatuk teljesítése során gyakran erőszakos cselekményekben vesznek részt, és gyakran az áldozatok különféle, lelket megrázó látványának is ki vannak téve. A helyzetfelismerő képesség, az indulat kezelés, (tovább…)

Amputáltak fantom fájdalmának csökkentése, megszüntetése EMOST módszerrel

Az EMOST (Electro-Magnetic-Own-Signal-Treatment = Saját-Jel-Kezelés) több éves tapasztalattal egyértel-műen jelezte a módszer hatékonyságát a különféle eredetű fájdalmak csökkentésében, és megszüntetésében. Ennek alapján, 2010-ben az EMOST módszer az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) klinikai körülmények között lett tesztelve, az amputált alanyok fantom fájdalmának csökkentése céljából. (tovább…)

2011.08. 23-26-án Budapesten, a 8. Nemzetközi/Európai Biofizikus Kongresszuson bemutatásra került az EMOST módszer eredményessége a megoldhatatlannak tűnő fantomfájdalom enyhítése, megszüntetése területén, katasztrófát követő megoldhatatlannak tűnő pszichés zavarok, és gyermekbetegségek területén. Az EMOST™ hatásmechanizmus leírása során kiemelt helyet kap a gyermekbetegségek (tovább…)

A tartós (di-) stressz következményeinek kutatása az egyik igen fontos orvostudományi terület manapság. A hormonális állapot, az ingerfeldolgozás milyensége, egyre több területen igazolja a szövődmények kialakulásának, akut és krónikus panaszok meghatározó okát. A munkaalkalmasság és a stressz, munkaügyi, munkavédelmi törvényekben ma már kiemelt helyet kap. Míg a stressz kezelés kóros esetekben mindeddig pszichiátriai keretek között zajlott, a kutatási eredmények jelzik a (tovább…)

A munkahellyel kapcsolatos Extrém Stressz jellemző állapot szolgálatban lévő rendőröknél, büntetésvégrehajtóknál, katonáknál, és a különleges bevetési egységnél, mivel a feladatuk teljesítése során nagy kockázatú, erőszakos cselekményekben vesznek részt. A helyzetfelismerő képesség, az indulat kezelés, az ösztönös helyett a szabályozott viselkedés alapkövetelmény az fokozott felelősségű egységeknél, miközben a terhelés alkalmanként többszöröse a civilekhez mérve. A megfelelő idegállapot sorsdöntő lehet (tovább…)

Saját publikációk: EMOST™ módszer

EMOST a PUBMED-ben

Az, hogy egy merőben új megközelítésű orvosi gyógymód ma (magyarországi kiindulópontból) az orvostudományba bejegyzésre kerüljön, nem csupán tudásra és tapasztalatokra van szükség, hanem meg kell győzni a szakmai gréniumot a módszer kiválóságáról is. Úgy döntöttünk, hogy olyan területen lépünk be, ahol mindeddig senki nem tudott semmilyen módszerrel stabil eredményt elérni. Ez volt először a fantomfájdalom. (tovább…)

Fel az oldal tetejére