Epilepszia kezelése

Az epilepszia kezelése a neurológia talán egyik legnagyobb kihívása, a gyermekek 1%-át, a felnőttek 1,5%-át érinti a betegség, Magyarországon ez kb. 120.000 főt jelent. Ez, a spontán görcsökkel járó roham az agy ingerületvezetési zavarából adódik. Az EEG mérésekből kitűnik, hogy bizonyos agyi területeken tapasztalt elektromos aktivitások milliVolt / 4-8 Hz és 14-28 Hz-es tartományban jelentősen magasabbak a normál tartománynál.

epilepsy-imagesAz kijelenthető, hogy a rohamokat gyakran kiváltja valamilyen fény-sokk, erős zaj, bizonyos erős illatok, azaz vélhető, hogy a hippocampus és a hipotalamusz-amigdala inger érzékenysége fokozott, az ingerküszöb alacsonyabb, így kisebb inger is erős ingerként érzékelődik, melynek hatására több szinapszison több inger fut át, a neurotranszmitterek aktivitása nagyobb hatást vált ki. Az inger többlet stressz sokkot eredményez, melynek hatására a HPA tengely aktiválódik, izom összehúzás, pulzus szám növekedés, görcs-roham jön létre.

Stressz-sokk esetén az érzékelés a frontális lebenyeken lecsökken, így a stressz-sokk kiváltó ok megszűntével sem érzékelődik a helyzet normalizálódása, így mindaddig, míg az adrenalin, kortizol szint a nagyobb izomerőn keresztül ki nem oldódik, a roham fennáll.

A leggyakoribb epilepsziás roham típus az „absence” roham, amely főként a 4-10 év közötti gyermekek esetében fordul elő, tudatzavar, de tudatvesztéssel nem jár, napi 10-50 roham is tapasztalható. Okai között a tudat fejlődése, az ingerek érzékelése és értékelése, bizonyos esetekben a félelem, majd a rohamok miatti „fehér-folt” lenyomatok, azaz kiesett emlékpontok állnak, melyet a központi idegrendszer a fejlődéskor nem tud hova rendszerezni.

Hozott és szerzett lenyomat…

Az idegrendszer fejlődésekor  a neuronok (idegsejtek) száma úgy nő a felnőtté válásig, hogy az idegsejt mieozist hajt végre, azaz egy adott pillanatban sejt osztódást hajt végre, a DNS-ek az RNS-ek által lemásolásra kerülnek. A DNS-eken tárolt kémiai, genetikai-, inger- és feladat minták és emlékek, mint hozott minták, és a sejtmembránokon tárolt aktuális kémiai-, inger-, és reakció minták, mint szerzett minták kerülnek az RNS által összeolvasásra, és így kerülnek a sejtosztódás során az új sejt DNS-ére közösen átírásra, azaz így lesz a hozott és szerzett minták összesítésével „új-hozott” az új sejten, és a sejt további élete során keletkeznek az új-szerzett minták letárolásra.

Megjegyzendő, hogy a gyermekkorban a még alacsony számú neuronokra tárolt ingerek a fejlődés során meghatározóak és az élet során azok továbbítódnak sejtről sejtre, tehát a magzati, majd a gyermekkori ingerek, élmények, félelmek, örömök, immun folyamatok stb. így sokszorozódnak, íródnak át minden későbbi idegsejtre, azaz azokat a mintákat fogjuk minden idegsejtünkön hordozni felnőttkori életünkben. Ezek alapján minél korábbi időszakban vesznek részt Saját Jel kezelésben, és tanulja meg az idegrendszer a stressz önszabályozását, annál kisebb lesz ennek a kockázatnak az előfordulása a felnőtt korban, mivel a „siker-minták” is ráírásra kerülnek az új sejtekre, idegsejtekre.

Az EMOST – Saját Jel kezelés és komplex terápia hozzájárul az idegrendszer egészséges működéséhez hosszútávon, ehhez jellemzően 4-5 kezelés elégséges.

Gyermek epilepszia és szorongás…

Dzsenifer-IMG_3175Az elmúlt majd tíz évben többszáz esetünk volt, ezek jelentős hányada teljes sikerrel. Legutóbbi esetünk: Nótár Dzsenifer fél éves kora óta napi 25-30 rohamot él át, ez borzasztó a szülőknek és káros a gyermek fejlődésének. Öt fajta gyógyszer segíti a kislányt, a rohamok mégis sűrűbbek. Lelet halommal jöttek a szülők, várakozva, reménykedve.

Hogy ne legyen az új környezet sokk kiváltó, az Anyuka ölében folyt az első kezelés. Meglepő volt a szülőknek, hogy ahogy a készülék elkezdett dolgozni, a kislány máris nyugodtabbá vált, elernyedt. A kezelés 45 perces volt, utána még majd egy órát beszélgettünk. A közel két óra alatt egyetlen roham sem volt, a szülők végtelenül örültek neki!

Mivel estig alig jelentkeztek rohamok, azok is csak kis mértékben és rövid ideig, úgy döntöttek, hogy nem utaznak Borsodba haza, hanem Budapesten alszanak, és másnap, szombaton csináljunk még egy kezelést. Másnapra a szülők örömmel újságolták, hogy Dzsenifer felébredés nélkül végigaludta az éjszakát, reggel óta pedig folyamatosan „dumál”. Megállapítottuk, hogy az egy kezelés mk. 30%-kal máris csökkentette a panaszokat, lényegesen nyugodtabb, és sokkal jobban kommunikál. Ez hatalmas siker.

A második kezelés is lefolyt, majd utazás haza, onnan kaptuk a hírt, hogy tovább javul a kislány állapota. Egy hét elteltével a tapasztalat, hogy a korábbi napi 25-30 roham a kezelések hatására 5-re csökkent, és azok is rövidek, sokkal kisebbek. A harmadik kezelésre érkezve a szülők beszámolnak arról, hogy az átlagos rohamok száma napi 25-30-ról már 4-re csökkentek, és két olyan nap is volt, amikor csak 1 roham volt. A szülők úgy látják, ez a módszer az eddigi, amelyik látványos sikert ért el epilepsziás kislányuknál, és igyekeznek, hogy még többször utazhassanak Budapestre kezelésre.
*A Szülők telefonszáma +36702746139, a kezelést végezte Dr. Erdőfi-Szabó Attila Ph.D., MD.Sci. +36309405989, neurológus Dr. Szalay Katalin.

Nótár Dzsenifer-leletek

Várjuk komplex kezeléseinkre!

Fel az oldal tetejére