Autizmus, SNI kezelés

14358854_1117340141646881_446990784165401953_nAz autizmus, és vele járó SNI (Sajátságos Nevelési Igényűség) a viselkedési zavarok egyik leírt halmaza. Jellemzője a 2-3 éves korban tapasztalt beszéd elmaradása, bezárkózottság, érzelmi kifejezések beszűkülése, gyakori kezelhetetlenség, esetenként agresszió. E tényezők kiváltója még alig ismert. Vélhetően az ok már a várandóssági korban keresendő.

Kutatásaink és eredmények szerint a betegséget a két agyféltekét (érzelem és értelem oldalt) összekötő hippocampális, limbikus rendszer zavara, illetve a közérzetet befolyásoló amigdalák zavara okozza. A kezeléseink a tünetek irányából közelíti meg a betegséget. A készülékes (EMOST feedback) kezelés lehetővé teszi, hogy az agyi ingereket érzékeljük, azt követően szelektív visszavezetésre kerüljenek, így a neurovegetatív rendszer azok önellenőrzésébe kezd, új szinapszisok (útvonalak) alakulnak, azaz az idegrendszer inger érzékelő és adó-vevő funkciója javul. A neuro-feedback eljárás egyik velejárója, hogy az értelem/érzelem kiegyensúlyozódás által a stressz helyzetek oldódnak, az alany viselkedése, figyelme, érzelmi stabilitása javul. A többéves tapasztalatunk szerint 4-5 készülékes és komplex kezelés nagyságrendi változásokat hoz, és a változások utat nyitnak a további fejlődéshez, a viselkedési zavarok csökkenéséhez, és a kognitív lemaradások bepótolásához.

Alkalomadtán látogasson el facebook oldalunkra, hogy az utóbbi időszak egyéni eseteit lássa, a változásokat nyomonkövesse!

Dr. Erdőfi-Szabó Attila Ph.D. MD.Sci.

Facebook: attila drerdofi szabo

Fel az oldal tetejére