Öngyógyítás, psziché

kezedbenavilag.

Az öngyógyítás, gyógyulás része egy felismerés. Felismerni, észre venni, hogy sajnos, vagy szerencsére, bizony magunk körül magunk teremtjük a dolgokat.

Magyarázhatjuk ezt kvantumfizikai tételekkel, mátrix világnézettel, vagy bevonzás technikával, ahogy a Titok című film taglalja, szinte mindegy. Mi biofizikai módon kell értékeljük a tényt.

Amilyen ugyanis az egyes dolgokhoz való viszonyunk, olyan elemeit fogjuk érzékelni. Úgy is mondhatjuk, aki keres, talál. Az elme, a tudat, a relatív tudat, és a tudat-alatti mind-mind kapcsol egy-egy dologhoz, helyzethez valamilyen alapélményt. Amikor egy helyzet létrejön, az ingerek halmazából azok az ingerek kerülnek meghatározóvá, ami a helyzethez tartozó alapélményé volt. Ez kérem nagyon fontos. Egy példával hadd mutassam be. Ha az anyagi boldogulásban, vagy párkapcsolatban van korai, első és meghatározó kudarc élmény, és nem kerül a helyzet feloldásra, tehermentesítésre a közös felelősségek, több résztvevősség felismerésével, akkor az alany önmagát hibáztatva helyezi el magát a helyzetben. Magát okolja a kudarcban, esetleg a környezete alakít ki benne bűnösség, gyengeség, alárendeltség érzést.

Bárhogy is van, egy új, azonos helyzetben a kudarctól való félelem miatt igyekszik elkerülni a támadási pontokat úgy, hogy elkezdi figyelni azok létét, vagy nemlétét. Az érzékelés tehát félelem mintákat keres a védekezés beindíthatósága miatt. A félelem a félelem megjelenésétől pedig egy láncreakciót indít be, amely a helyzettől való alapvető menekülést indítja be. A helyzet megoldatlanul marad, a bűntudat a gyengeségtől erősödik, az ilyen helyzetek lehetősége pedig alapvetően feszültséget eredményeznek majd a továbbiakban.

De mit jelent, hogy kezedben a Világ, azaz magad teremted magad körül a dolgokat?

Az alany rákoncentrál a kerülendő helyzetre, a viselkedése feszültséggel telik meg, amit a környezete észrevesz, és azokat a viselkedésmintákat hajtja végre a közeg, ami ilyenkor megszokott, azaz a nemkívánatos esemény be-generálódik, elkezdik közösen a helyzetet megcsinálni. Biológiailag ez úgy zajlik, hogy a helyzetkerülő személynél fokozódik ilyenkor a pulzus, nő a vérnyomás, a mozgása feszültté válik, a beszéd hangszintje magasabbá válik, akár hangosabbá is, és a legkisebb momentum is túlreagálódik, félreérthetővé válik. A színdarabban mindenki eljátsza a maga szerepét, sablonok szerint történik meg minden, bevonzódik ezáltal a helyzet aszerint, hogy mi volt a helyzethez kapcsolódó alapélmény. Van jó hír is ebben. Változtathatunk az alapélményen. Az élményhez tartozó félelem láncreakciója leállítható, feloldható az alapvető félelem, és kikerül a lélekrontó körforgásból a felszabadultság élményével. Ha nem megy önmaga által, vagy jó lenne némi támogatás hozzá, mi segítünk ebben. Ha van olyan vissza-visszatérő konfliktushelyzete, ami szorongóvá, feszültté teszi bizonyos helyzetekben, keressen minket bizalommal.

Fel az oldal tetejére