Precíziós orvoslás

Mi az a precíziós orvoslás?

Testreszabottság, ahol az alanyt, mint egészet vizsgáljuk. Figyelembe vesszük a genetikai adottságokat, a szervi- és érzelmi meghatározókat, leleteket, kórelőzményeket (több évre visszamenőlegesen), az életmódot, közvetlen környezetet (lelki- testi- szellemi kapcsolódásokat), és mindezek ismeretében alakítjuk ki a gyógyuláshoz a megfelelő tennivalókat, lépéseket.

Tényezők:

– genetikai körülmények
– kórelőzmény, és korábbi betegségek áttekintése
– használt gyógyszereik átfedés-vizsgálata
– biokémiai vizsgálatok (vér- vizelet etc.)
– fizikai vizsgálatok (testösszetétel, vízháztartás, légzés, pH, vérnyomás, EKG etc.)
– kapacitív vizsgálatok (mozgásképesség, terhelhetőségi maximum etc.)
– táplálkozás elemzés (tápanyagok, enzimek, aminosavak, fehérje szintézis etc.)
– allergia- és irritáció elemzés
– psziché áttekintés
– BioLabor know-how-hoz kötött elemzés

Mi az előnye a precíziós orvoslásnak?

Az akadémiai standart-ek az esetek egy részénél nem képesek figyelembe venni az egyéni eltéréseket, a beteg viszonyát a betegséghez, sőt a beteg képességeit, lehetőségeit a gyógyuláshoz. A precíziós orvoslás ez esetben jelent előnyt, hiszen mélyebb feltárást, és egyéni különbözőségek figyelembevételét teszi lehetővé.

Személyes kapcsolat.

Tíz éve úttörőként vállaltuk fel a precíziós orvoslás bevezetését, az egyén egyéni különbözőségei szerinti gyógykezeléseket. Vizsgáljuk a fizikai, kémiai, és pszichés státuszt, kórelőzményeket és az elődök betegség csoportjait. Figyelembe vesszük a testtartást, táplálékokat, folyadékokat, az életmódot, és a jellemző szokásokat is, hogy teljes képet kapjunk a betegség, vagy állapot vélhető kialakulásáról. Mindezek alapján tudunk pontosítani, hogy a panasz anyagcsere zavar, vagy szervi, esetleg pszichoszomatikus eredetű, ugyanis terápia választás szempontjából ez nem mindegy. Koncepciónk, hogy az egyén ismerje meg a biológiai összefüggéseket, lássa tisztán a betegséghez, majd az egészséghez visszavezető utat.

Az akadémiai protokollok mellett, az egyén képességei és beállítottságai figyelembevételével kiegészítő ún. hindu/indiai (yurani/ajurvedikus), és keleti (kínai) tudásanyagok, vizsgálati és kezelési módszerek is segítik munkánkat, segítik a gyógyulást. Ezek az akadémiai módszerektől eltérő iskolák egyrészről természetes hatóanyagokat -táplálékokat, fűszereket, folyadékokban található természetes hatóanyagokat használnak, másrészről az egyént, mint kozmikus lényt veszik alapul. Az európai kultúránkban valahol ez hiányzik, mi igyekszünk átmenetet képezni a kultúrák és koncepciók között.

Kitartunk amellett, hogy olyan vizsgálati és kezelési módszert kell alkalmazzunk, amely az egyén számára a vélhetően legeredményesebb, egyben a gyógyulást az egyén örömmel kezdje meg!

Dr. Erdőfi-Szabó Attila Ph.D. MD Sci.
Az Orvos- Egészségtudományok doktora, honoris causa

Fel az oldal tetejére