A munkahellyel kapcsolatos Extrém Stressz jellemző állapot szolgálatban lévő rendőröknél, büntetésvégrehajtóknál, katonáknál, és a különleges bevetési egységnél, mivel a feladatuk teljesítése során nagy kockázatú, erőszakos cselekményekben vesznek részt. A helyzetfelismerő képesség, az indulat kezelés, az ösztönös helyett a szabályozott viselkedés alapkövetelmény az fokozott felelősségű egységeknél, miközben a terhelés alkalmanként többszöröse a civilekhez mérve. A megfelelő idegállapot sorsdöntő lehet akció során, a helyzetek kimenetele szempontjából is.

Kockázati tényezők

– a folyamatosan változó környezetben a helyzetfelismerő képesség alkalmassága
– aktuális kockázat becslés képessége
– kritikus helyzetben a döntésképesség pszichológiai alkalmassága
– cselekvéskor kockázatkövetkezmény becslés képesség
– feladatmegoldáskor összpontosító képesség
– reflexidő
– reakcióidő
– újraelemzés képesség

Mindezen kockázatok csökkenthetősége érdekében, 2011 szeptemberében, a magyar rendőrségi elit kommandósok 3 hetes kiképzése során az EMOST™ (Electro-Magnetic-Own-Signal-Treatment = Elektromágneses-Saját-Jel-Kezelés) módszer hatékonysága lett tesztelve. A háromhetes kiképzés során a különleges bevetési egység tagjai folyamatos erős fizikai és pszichés stressznek voltak kitéve. Az utolsó kiképzési hetük három egymást követő napján 40 perces EPPP (Energy, Psychic, Power Program) típusú EMOST™ kezeléseket kaptak. A kezelések életszerű, valós élethelyzetben történtek, a taktikai bevetési állomány tagjai különféle intézkedéstaktikai lövészgyakorlatokról, fizikai és pszichikai kiképzések között érkeztek, és mikor volt egy kis szünetük, véghezvittük a célirányos kezeléseket a pszichés képesség és fizikai állóképesség megtartása, esetleg fokozása céljából.

EMOST™ EPPP kezelés (Energy-Psychic-Power-Program) eredménye

– pszichés állapot javulás
– stressztűrő képesség javulás
– helyzetfelismerő képesség javulás
– ingerfeldolgozó képesség javulás
– összpontosító képesség javulás
– reflexidő javulás
– reakcióidő javulás
– fizikai képesség javulás
– vitális állapot javulás

 A tanulmány megjelent a The Electromagnetic Biology and Medicine c. tudományos szaklapban, a tesztről bemutatót a Hatástanulmányok címszó alatt talál.

Értékelés: [download id=”21″]

Értékelés: [download id=”24″]

Fel az oldal tetejére