Amputáltak fantom fájdalmának csökkentése, megszüntetése EMOST módszerrel

Az EMOST (Electro-Magnetic-Own-Signal-Treatment = Saját-Jel-Kezelés) több éves tapasztalattal egyértel-műen jelezte a módszer hatékonyságát a különféle eredetű fájdalmak csökkentésében, és megszüntetésében. Ennek alapján, 2010-ben az EMOST módszer az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) klinikai körülmények között lett tesztelve, az amputált alanyok fantom fájdalmának csökkentése céljából. (tovább…)

• Morabito C, Rovetta F, Bizzarri M, Mazzoleni G, Fanò G, Mariggiò MA. Modulation of redox status and calcium handling by extremely low frequency electromagnetic fields in C2C12 muscle cells: A real-time, single-cell approach. Free Radic Biol Med. 2010, 48: 579–589.

• Nindl G, Balcavage WX, Vesper DN, Swez JA, Wetzel BJ, Chamberlain (tovább…)

Szadadgyökök, mint szignál molekulák

6.Szabadgyökök és enzimatikus szabályozásuk

A szabadgyökök rövid élettartamú és kémiailag nagyon reakcióképes atomok vagy molekulák, amelyek külső elektronhéjukon párosítatlan elektront tartalmaznak (mágneses momentummal rendelkeznek), párképződésre (tovább…)

Szadadgyökök, mint szignál molekulák

5.A szabadgyök, mint szabályzó szignál molekulák az agyban és az idegsejtekben

A neurális (idegi) szignálfolyamatok szabályozásához is elengedhetetlenek a reaktív oxigén és nitrogén származékok. Például a szabadgyökök nélkülözhetetlenek a szinaptikus plaszticitáshoz és az emlékezet kialakuláshoz. (tovább…)

Szadadgyökök, mint szignál molekulák

4.NADPH oxidáz, proteinek, aminosavak és a reaktív oxigén származékok (szabadgyökök)

A NADPH (nikotinamid-dinukleotid-foszfát) oxidáz enzimet először a neutrofil sejtekben (a neutrofil sejtek a fehérvérsejtek egyik csoportja, melyeknek fő funkciója a baktériumok és sejttörmelékek lebontása) mutatták ki, amelyek (tovább…)

Szadadgyökök, mint szignál molekulák

3.Oxidált lipidek, mint szignál molekulák

Szabályozott körülmények között a lipidek oxidációja a membrán foszfolipid-turnover (membrán lipidek kicserélése) természetes részét képezi. Ezek az oxidált foszfolipidek létre jöhetnek enzimatikusan és nem enzimatikusan úton is. A (tovább…)

Fel az oldal tetejére