A tartós (di-) stressz következményeinek kutatása az egyik igen fontos orvostudományi terület manapság. A hormonális állapot, az ingerfeldolgozás milyensége, egyre több területen igazolja a szövődmények kialakulásának, akut és krónikus panaszok meghatározó okát. A munkaalkalmasság és a stressz, munkaügyi, munkavédelmi törvényekben ma már kiemelt helyet kap. Míg a stressz kezelés kóros esetekben mindeddig pszichiátriai keretek között zajlott, a kutatási eredmények jelzik a biokémiai tulajdonságok összefüggéseit is. Az eredmények azt mutatják, hogy a pszichés állapot, a stressztűrő képesség, majd a biokémiai tulajdonság visszaható tulajdonságú. Amennyiben segítünk a biokémiai önszabályzáson -hatóanyagok bevitele nélkül, úgy a pszichés állapotnak is javulnia kell.

Ennek bizonyítására alakítottunk ki egy tesztet, miszerint pszichoterápia mellőzésével, csak a bio-elektrokémiai szabályzás befolyásolásával vérképben kell tudnunk demonstrálni bizonyos (di-) stresszhormonok (neurotranszmitterek) csökkenését. Ilyen típusú bizonyítás ismeretünk szerint még nem volt.

A BioLabor 12 önkéntes tagján az OORI-ban vizsgáltuk, hogy megtudjuk, okoz-e egyetlen 45 perces EMOST kezelés értékelhető azonnali változást a szívműködésen, és a vérösszetételben? A szív működést elektro-kardiogramon (EKG-n), a vérben (szérumban) a húgysav, az albumin, a kortizol (hidrokortizon), a tiroid stimuláló hormon (TSH), a klorid ion, a kreatin foszfokináz (CPK), és a C-reaktív protein (CRP) koncentrációváltozásán mértük.

A vizsgálati eredmények visszaigazolják az egyéni tapasztalatainkat, miszerint:

1., a változások egyetlen kezelésnél is értékelhető mértékűek,
2., az állapotjavulás mérhető,
3., a változások főként a vérben, azon belül stressz faktorokon mérhetőek,
4., ezek a redox (antioxidáns/szabadgyök) folyamatokon történő kedvező változásokhoz tartoznak.

Következtetés: Az EMOST™ kezelés az elektrokémiai önszabályzás javításán keresztül képes a pszichés állapot javítására, stresszel járó egészségügyi kockázatok csökkentésére -hatóanyagok bevitele nélkül. Eredménynek tekintjük, hogy kedély javító (stresszgátló) hatóanyagok bevitele nélkül tudunk jobb közérzetet előidézni, az alanyok érzelmi rendszerét és összefüggő ingerfeldolgozását mellékhatások nélkül segíteni.

A tudományos beszámoló Review alatt van (közzététel előtt a bemutatása korlátozott), a Hatástanulmányok címszó alatt informálódhat a teszt részleteiről.

Fel az oldal tetejére