ELŐZMÉNY: H. Rozália, 42 éves, 2010.06.09-én találkoztunk először. Elmondása alapján 2009-ben mellékpajzsmirigy daganatot diagnosztizáltak Nála, majd egy műtét során eltávolították a teljes mellékpajzsmirigyet, és vélhetően megsértették a pajzsmirigyet is.

Veszélyben voltak a nyaki nyirokcsomók is, az orvosok szerint (Ausztriában) várható volt, hogy áttétet kapnak. A műtétet követően nem sokkal hazaköltözött Magyarországra. Amikor nálam járt, már egy éve túl volt a műtéten, azonban további panaszok jelentkeztek. Gerincében 7 porckorongsérvet, vállaiban rotátor köpeny szindrómát állapítottak meg, a vérképek alapján a vas nem maradt meg a szervezetében, és a Ca felszívódás is problémás volt, ezt a műtét egyértelmű következményeként állapították meg orvosai Magyarországon.

Lábaiban, főleg a lábszár izomzatában diónyi csomók, a hátában pedig még ettől is nagyobbak voltak jelen. Egész napos fekvés, és állandó fájdalmak gyötörték. Vállízületei olyannyira elgyengültek a szindróma hatására, hogy egy doboz tojást képtelen volt kezében tartani. A járás, állás, és munkavállalás szinte lehetetlennek tűnt számára. Ezen állapota mellett érzelmi labilitás, krónikus fáradékonyság jellemezte, a kezelések során is többször elsírta magát.

KEZELÉSEK: A kezeléseket megelőzően állapotfelmérést is végeztünk Rozáliának, melyből egyértelműen kiderült gerincének súlyos állapota, csontsűrűségének csökkenése a teljes gerincoszlopban, hormonrendszerének szabályozatlansága. A porckorongsérvek következményeként kialakuló elégtelen vagy túlzott ingerlése az adott csigolyából kilépő idegpályáknak, majd az ebből következő belsőszervi funkcionális zavarok is láthatóak voltak. Heti kétszeri kezelésekkel kezdtünk, a hét egyik napján kizárólag gerincét, izomzatát, vállízületeit kezelve, a hét másik napján pedig kedélyállapotát, életkedvét stabilizáltuk.

Az első ízületi kezelést úgy végeztük, hogy állítása szerint vállaiban elviselhetetlen volt a fájdalom. A kezelést követően képes volt karjait felemelni, erős fájdalmak nélkül. Ez az állapot két napig tartott, majd folyamatosan visszaállt a fájdalom. A következőkben Rozália vállfájdalmai folyamatosan csökkentek, egyre kevesebbszer és kisebb intenzitással jelentkeztek, folyamatosan megerősödött a két vállízület, amire én sem számítottam. Az orvosai szerint vállát nem lehetett műteni, mert olyan mértékű volt a szindróma általi rongálódás. Gerincében, hátában a fájdalmak csökkentek, egyre könnyedebben járt, már a főzéshez is volt ereje. Az első kezelésekkel ellentétben, melyeket a lakásán végeztem, már képes volt ellátogatni a rendelőmbe. Lábaiban a csomók megmaradtak ugyan, de rendszeres masszőri kezeléseket is igénybe véve ezek a panaszok is enyhültek. Gyógytornát a kúra teljes időtartama alatt folytatott. Összesen, két hónapon keresztül heti kétszeri rendszerességgel hozzávetőlegesen 20 kezelést kapott. Hangulata ugyanúgy, mint gerincének és vállízületeinek állapota folyamatosan és stabilan javult. Az elsőre lehetetlennek tűnő gyógyulás valósággá vált, Rozália két hónap után új emberként folytatta életét.

Ma 2010 novemberében szinte mindennapos kapcsolatban vagyok Rozáliával, aki azóta is rendkívül hálás, és jól érzi magát. Hálája jeléül eddig további 8 embert küldött hozzám. Kapott emlékeztető kezeléseket, kettőt. Dolgozik, főz, takarít, és jó kedélyű.

Fel az oldal tetejére