EMOST – Egészség MOST!

Nemrég, előzetes tesztelést folyt a BioLabor 12 önkéntes tagján az OORI-ban. Cél volt, hogy megtudjuk, okoz-e egyetlen 45 perces EMOST kezelés értékelhető azonnali változást a szívműködésen és a vérösszetételben? A szív működést elektro-kardiogramon (EKG-n), a vérben (szérumban) a húgysav, az albumin, a kortizol (hidrokortizon), a tiroid stimuláló hormon (TSH), a klorid ion, a kreatin foszfokináz (CPK), és a C-reaktív protein (CRP)  koncentrációváltozását vizsgáltuk.

Szigorúan ellenőrzött klinikai körülmények között végzett EMOST kezelés előtt és után vett vérmintákból mértük a kiválasztott szérum paramétereket, valamint kezelés előtt és után szabályszerű EKG vizsgálatot folytattunk le a változások nyomonkövetésére.

A tizenkét önkéntesből két főnél szívműködés kockázat volt kimutatható kezelés előtt, mindkét főnél a kezelés után ezek a kockázatok jelentősen csökkentek, a fennmaradó tíz főnél az EKG értékek nem mutattak szignifikáns kimutatható változást egyetlen 45 perces kezelés után. Ezzel szemben, a szérum húgysav, albumin, kortizol, klorid, kreatin foszfokináz, tiroid stimuláló hormon és a C-reaktív protein koncentráció kimutatható, és figyelemre méltó változást adott egyetlen kezelést követően is. A kortizol, a TSH, a CRP és a CPK szérum koncentráció a legtöbb esetben csökkent, a szérum albumin koncentráció általában kis csökkenést, míg a húgysav a legtöbb esetben alapvető növekedést jelzett, a klorid szint általános kis növekedést mutatott.

Például, a mellékvesekéreg által termelt kortizol (glükokortikoid) hormon koncentráció növekedése jellegzetes stressz indukált válasz következménye. A kortizol főbb funkciója többek között a vércukor növelés a glükoneogenezis révén valamint az immunrendszer válasz csökkentése (gyulladáscsökkentő és antiallergiás). A húgysav a vér alapvető antioxidánsa (redukáló ágens, elektron donor). A humán vérplazma antioxidáns képességének felét a húgysav biztosítja. A klorid ion a vér kimagaslóan fontos negatív ionja és a testünk negatív ionjainak 70%-át adja. Esszenciális szerepe van a vér pH szabályozásban, amely befolyásolja a pH-függő redox folyamatokat.

A vizsgálati eredmények visszaigazolják az egyéni tapasztalatainkat, miszerint:

1., a változások egyetlen kezelésnél is értékelhető mértékűek,
2., az állapotjavulás mérhető,
3., a változások főként a vérben, azon belül stressz faktorokon mérhetőek,
4., ezek a redox folyamatokon történő kedvező változásokhoz tartoznak,
5., e változások közvetve segítik pl. a szívműködést:
– megfelelő tulajdonságok esetén nincs változás
– kockázat esetén kimutatható mértékű az azonnali kockázatcsökkenés.

Figyelembe véve, hogy értékelhető mértékű változásokat lehet tapasztalni vérösszetételben egyetlen kezelés után is (szérum stresszfaktorokon), további klinikai kutatásokat indítunk egyszeri kezelés és kezelés sorozat hatásának vizsgálatára. Mivel a mérhető változások -visszaigazoltan a redox folyamatokhoz köthetők, így főként neurovegetatív és pszicho-neuro-immunológiai eredetű betegségek kezelésére  összpontosítunk a jövőben. Dr.Bókkon István Ph.D., Dr. Till Attila, Dr.Erdőfi-Szabó Attila (2011.07.04.)

*a vizsgálat részletei igény esetén betekinthetők

Fel az oldal tetejére