Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat, hogy a Honvéd Egészségpénztár (HEP) egy nagyszabású országos egészségfejlesztő programot indít a pénztár tagjai számára. Létrejött egy szolgáltatói szerződés a HEP és a BioLabor Biofizikai és Laboratóriumi Szolgáltatások Kft. (BioLabor) között, az érintett tagok konkrét egészségfejlesztése érdekében.

Az együttműködés fő célja a krízispontok életminőséget befolyásoló hatásának csökkentése, az öngyógyulás képességének fokozása és az egészség szinten tartása, javítása. A felismerés, hogy a szervezet képes fokozni az öngyógyító, önregeneráló képességét, új perspektívát jelent az egészség területén. A BioLabor egy saját, magyar fejlesztésű technológiát birtokol, amely egységesített módon szolgáltat Magyarországon és nemzetközileg immár öt éve. Az eddigi közel negyvenezer sikeres kezelés hátterében egy elismerten high-tech készülék és a figyelmes kiszolgálás áll. A személyenként testre szabott kezelések lehetővé teszik az egyén adottságainak és állapotának figyelembe vételét, az öngyógyuló képesség javításának megfelelő ütemét.
A szervezet teljesítő képességét befolyásolja a kényszerérzet és a támogatottság hiánya, segíti viszont az elismerés és az összehangoltság, valamint a szervezettség. A HEP és a BioLabor konkrét lépéseket tesz annak érdekében, hogy a tagság életminőségén javítson, ehhez technikai és személyi feltételeket, felkészültséget, kedvezményeket és komfort-megoldásokat sorakoztat fel. Támogatja a programokat a személyi jövedelemadózásról szóló törvény ide vonatkozó rendelkezése is, miszerint az e célú egészségpénztári befizetések után jelentős – 30%-os, esetenként 30+10%-os – szja visszatérítés van, ami egyrészt utólagos költségcsökkentés, másrészt méltó állami motiváció az egészségőrzés irányába. A HEP és a BioLabor készpénzkímélő megoldást is kialakított, így az ország közel ötven pontján lévő BioLaborokban és intézményi helyszíneken a tagsági kártyával és társkártyával is elektronikusan lehet kifizetni a vizsgálatokat, kezeléseket.
A márciusban végzett első (közel száz) átfogó állapotfelmérés és a kezelések megelégedettséget váltottak ki, nyilván ehhez hozzájárult a vezetők, az orvosok támogató hozzáállása, szakértelme, valamint az önkéntes szervezők segítő közreműködése. Az eddigi tapasztalatok egészségügyi statisztikája visszaigazolja az „Erőt, egészséget!” egészségfejlesztő program fontosságát, mivel nagyszámban fordul elő krónikus kedélyzavar, pszichés túlterheltség, emésztési zavar és allergiás panasz. A BioLabor a digitális átfogó állapotvizsgálattal (15 E Ft) könnyen tud összefüggésekre rávilágítani, különbséget tenni a panaszok szervi vagy pszichés oka között, ami fontos különbség. Az eredmények szerint vélhető és/vagy tényleges okok felismerése segít a célzott, kifinomult laborvizsgálatok meghatározásában (a saját laborunkban is), a konvencionális klinikai módszerek hatékonyságának javításában, valamint az öngyógyító folyamatok ki ala kításában is.

A BioLabor többéves rutinja az eddig nehezen befolyásolható, úgynevezett pszichoszomatikus területeken jelent előnyt. A főként pszichés túlterheltségből, túlfeszítettségből adódó hormonális, pszichoneuro-immunológiai diszfunkciók a Bio- Labor készüléke és az ügyfelek tájékoztatása által kedvezően változnak, az önregenerációs képesség fokozódik, ezért került e módszer előtérbe a program során. Az eddigi mintegy negyvenezer kezelés után elmondható, hogy az e tárgykörbe tartozó eseteknél négy-öt kezelés kellően elégséges, hogy az öngyógyulás a lehető legjobb eredményt elérje, és évekig megtartsa (5 E Ft/kezelés). Bízunk benne, hogy e nagyszabású egészségfejlesztő program példaértékű lesz eredményben, ehhez a magunk részéről megteszünk mindent annak érdekében, hogy maradéktalan elégedettségüket megszerezzük és megtartsuk. Mivel a család harmóniáját ténylegesen kiemelten kezeljük, lehetőség van családtagok kezelésére is; ezen belül a tíz év alatti gyermekek kezelései ötödik éve térítésmentesek.

Kollégáink a következő napokban felkeresik a helyi egészségügyi vezetőket bemutatkozás és kapcsolatfelvétel céljából, kérjük szíves együttműködésüket. További érdeklődés esetén tájékoztatást tud nyújtani a HEP ügy – félszolgálata, csoportos érdeklődés esetén a helyszínen tartunk tájékoztatást. Emellett 0–24 órás ügyfélszolgálat (+3630-331-3517), valamint internetes honlap (www.biolabor-med.hu/hep) segít az informálódásban, csoportos jelentkezésnél pedig kérünk némi szervezést, és kérjük, jelöljék meg a helyszínt. Májusban a kedélyzavar és az allergia-programok állnak a középpontban.

Üdvözlettel:

Dr. Rékai Miklós (HEP)

Erdőfi-Szabó Attila

(+3630-940-5989, BioLabor)

 

Fel az oldal tetejére