Nemzetközi Közegészségügyi és Megelőző Medicina Konferencia

A BioLabor Biofizikai Kft. első alkalommal mutatkozott be nemzetközi szakmai nagyközönség előtt az EMOST módszerrel 2010. November 19-20-án. E dátumon, Pécsett került megrendezésre a Nemzetközi Közegészségügyi és Megelőző Medicina Konferencia (International Conference of Preventive Medicine and Public Health). Cégünk első nagyszabású tudományos bejelentését olyan területen tette, amely jelentős kihívást jelent más módszerek számára. Az érrendszeri zavarok, illetve a cukorbetegség kiemelkedő egészségügyi kockázatot jelentenek a népesség nagy részénél, a legfélőbb következmény, a végtag amputáció pedig kifejezetten tragikus esemény. Közegészségügyi szempontból elsődleges a megelőzés, hiszen a műtét megtörténte után az állapot tovább romolhat. A szakmai konferencián ezért élénk érdeklődést váltott ki az EMOST Saját Jel Kezelés sikere, amely egyrészről az amputációt gyakran követő ún. fantomfájdalom enyhítését, megszünését érte el, másrészt a drasztikus műtét sebgyógyulásának és szöveti keringésének gyors helyreállását eredményezte.

 A fantomfájdalom jelenleg többezer ember életminőségét rontja, mivel a végtagvesztést követően ugyanúgy fájdalmaik, viszketési rohamaik, duzzadási panaszaik vannak, mint a műtét előtt.

Mivel ezen sem nyugtatók, sem csonk stimulációk nem segítenek, ez a fájdalom típus jelentős pszichéz zavarokat, és kezelhetetlensége miatt további kozkázatokat okoz. Jelentős kockázatot jelent, hogy a műtéti beavatkozás során az érhálózat körforgása megszakad, így a pangó keringés szöveti sorvadást, ismételt amputációt követhet. Ennek megakadályozásában értünk el nyilvánvaló sikereket, mellyel kiutat tudunk mutatni a korábban megoldhatatlan körforgásból.

Fel az oldal tetejére