Ivanov Viacheslav B. professzor
Orvostovábbképző Intézet Toxikológiai és Klinikai Farmakológiai Tanszék, Oroszországi Föderáció Orvosbiológiai Ügynökség – egyéni tapasztalata és véleménye

az EMOST-módszer megismerése kapcsán:

Az elektromágneses módszer alkalmazásának kb. 10 éves tapasztalati anyaga áll rendelkezésünkre, a világszerte alkalmazott bioregulációs terápiákat ismerem, több, mint 10 éve dolgozom ehhez hasonló terápiákkal, ismerem a terápiás lehetőségeket, lehetséges alkalmazási területeit és ellenjavallatait.

Véleményem szerint a bemutatott EMOST-terápiás rendszer ugyanolyan lehetőségekkel bír, mint a világszerte gyártott legmagasabb színvonalú készülékek. A rendszer többi készüléktől való különbözőségét mutató pozitív tulajdonságok között kiemelhető az, hogy a készülék védett a külső elektromágneses mezők hatásaitól, amely biztosítja, hogy a páciens gyógyítása kizárólag saját, a szervezetéhez tartozó, kifejezetten gyenge és ultrapontos rezgésekkel történik, melyek az egészséges szervezet sajátjai. Ez a szervezet számára lehetővé teszi, hogy visszaemlékezzen – a szervezet saját egyediségének megfelelően – a saját egészséges állapotára. Ugyanilyen lényeges mozzanat az is, hogy a terápiát lefolytató orvos nem kerül a beteg szevezete patológiás jeleinek hatása alá. Nagyon pozitív az is, hogy a készülék kifejlesztői egy sor kompjuteres programot állítottak össze, amelyek olyan meghatározott sávszélességben működő filterek készletét jelentik, melyek konkrét betegségek gyógyítására irányulnak. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az adott készülékkel különböző szakterületeken dolgozó orvosok egy rövid betanítást követően gyógyíthassanak, függetlenül attól, hogy milyen korábbi tapasztalattal rendelkeznek a biofizika, fizioterápia, neurológia és reflexterápia területén.

Széles klinikai gyakorlat támasztja alá, hogy a készülék létrehozóinak rendelkezésére álló tapasztalatai, továbbá a kisérleti és klinikai kutatások is arról tanúskodnak, hogy lényeges ellenjavallatok nincsenek az adott módszer alkalmazása vonatkozásában.

Véleményem szerint az adott módszer legeredményesebb alkalmazási területei várhatóan a sportorvoslás, a betegségeket és sérüléseket követő rehabilitációs kezelések, a neurológiai megbetegések klinikai kezelései és a betegségmegelőzés.

A módszer kidolgozóinak azt szeretném kívánni, hogy a továbbiakban kidolgozzák azokat az objektív diagnosztikai módszereket is, melyek lehetővé teszik az egyénre szabott kezelési program kiválasztását, továbbá, hogy sikerrel folytassák a bizonyító orvostudományban elfogadott tudományos kutatásaikat, hogy megalapozhassák az EMOST-módszer hatásának patogenetikus mechanizmusait.

A fenti szöveg Ivanov professzor úr oroszról fordított véleménye magyarul.

A szöveget fordította: Schmidtné dr. Németh Mária

Budakeszi, 2011. július 03.

 

Ivanov V.B. professzor

Fel az oldal tetejére