Dr. Skurdenka Beatrix
Belgyógyász szakorvos, üzemorvos, mentőorvos, háziorvos, gasztroenterológus, és kardiológiai szakirányú gyakorlat
BUDAPEST
Tárgy: Orvosi vélemény

2009-óta dolgozom a BioLabor cég szolgáltatói körében,  főként orvosi vizitek és üzemorvosi vizsgálatok terén. Az állapotfelmérések során nagy gyakorisággal tapasztalom a paciensek halmozott panaszait, ilyenkor javaslok átfogó életmód váltást és a kezelési eredmények ismeretében ön-regenerációt segítő megoldásokat is.

Mivel módom van az állapot változásokat is vizsgálni, a kezelések látható hatékonyságai és az alanyok nyilatkozatai felkeltették az érdeklődésemet, és Erdőfi-Szabó Attila ügyvezetőtől, fejlesztőtől megismertem a kezelés biológiai- biofiziológiai hatásmechanizmusát, a BioLabor EMOST kezelési módszerét, majd 2010 januártól magam is kezeléseket folytatok.

Tapasztalataim összegzése

Pszichés túlterheltség, stressz, lehtargia (37 alany)

Az alanyoknál az állapotfelmérésekkor jelentős di-stressz állapotokat tapasztaltam, jelentős dopamin alulszabályozottságot, kortizol szint emelkedést, jellemzően magas vérnyomás értékeket és szívműködési elégtelenségeket, jellemzően légzési zavarokat, hipoventillációt, hipercapniát is. A kezelés sorozat első alkalmával központi idegrendszerre irányuló ún. Happy-Coctail (1.) 45 perces kezelést adtam, az alanyok rövid idő után, nyugalmi állapotban jellemzően mélytónusú alvásállapotba kerülnek, légzésük kiegyensúlyozottá válik, a kezelési idő alatt nyugodtak. A kezelés befejeztével az ébredésre jellemzőek a viselkedésformák, a második kezelés egy hét múlva történik.

A második kezelési alkalommal az alanyoknál kétfajta tapasztalat van. Azoknál, akiknél a jellemző alacsony vízbevitel miatt a szervezet vélhetően dehidrált, ott kevésbé tapasztalható változás. Azoknál az alanyoknál, akiknél a vízbevitel a testtömeggel arányos, ők jellemzően fokozott nyugodtságot, mindközben nagyobb vitalitást és fokozott vitális teljesítményt említenek. A második kezelés a Happy-Coctail (2.) főként a neuro-transzmitterekre  és a limbikus (hippocampus) rendszerre irányul, kezelési idő mk. 45 perc, a kezelés alatt az alanyok nyugodt állapotúak, beszélgetést kevésbé igényelnek, a vízfogyasztás fontosságára a figyelmüket felhívom.

A harmadik kezelésre érkezők tapasztalata jellemzően a hangulat ingadozás csökkenése és a javuló közérzet, így a harmadik és negyedik, ötödik kezelés az előre standardizált módon folyik, heti ritmusban, azt követően ellenőrzöm az állapotváltozásokat. A kezelés sorozat befejeztével az alanyok jellemzően kedvezőbb egyensúlyi állapotban vannak a kezelést megelőzőhöz képest, stressz szintjük jelentősen javult, dopamin és kortizol szint jellemzően javult, légszomj tünetek jelentősen csökkentek, kedélyállapotuk és vitalitásuk javult, melyet jellemzően a kezeléseknek tudnak be. Véleményem szerint, e kezelési mód igen hatásosnak bizonyul stressz kezelésében, mely jelentős óvó és preventív hatású a stressz kockázatok és szövődményeik tekintetében.

Halmozott panaszok (56 alany)

Sok esetben tapasztalom, hogy a szervezet szabályozottsága labilis, alul- és túlműködések, kompenzációk gyakoriak, hasonlóan mint a hormonális és keringési  folyamatok. Amennyiben kóros állapotok is tapasztalhatók és mindezek mellett a di-stressz is megjelenik a kockázatok között, úgy átfogó, Maxi-Vitál c. közérzet javító kezelést folytatok le.

A kezelések során az alanyok viselkedései jellemzően azonosak az előzőben bemutatottal, így az ismétlésétől eltekintek.

Ez a kezelés sorozat első két alkalommal központi idegrendszer/anti-stressz indikációjú, majd anyagcsere, oxigén felvétel, keringés, immunitás irányú, összességében átfogó egészség fejlesztő célú, összesen öt kezelést igénylő. Tapasztalataim szerint jól demonstrálható az állapotváltozásban a homeosztázis javulása, szignifikánsan jelentkeznek a javuló mért értékek (keringési hatékonyság, szívműködési folyamatok javulása, anyagcsere zavar enyhülése) és az alanyok kedvező közérzeti állapot javulásai is. Véleményem szerint ez a kezelés-sorozat jelentősen javíthat a gyógyulási esélyeken, a regenerációs képességen, kockázatok és szövődmények csökkentésében, így halmozott panaszok esetében ez a módszer más terápiák eredményeit nagyban javíthatja.

Saját tapasztalat

Alkalom adtán kezeléseket magam is igénybe veszek, számomra igen kedvező a stabil stressz csökkentő hatása, koncentráció javulást is tapasztalok és a vitálkapacitásom is jelentősen megnőtt, az elért hatások úgy tűnik egészében képesek a szervezet alrendszereit és összességét javítani, ezért szisztematikusan egymásra épülő kezelés sorozatba kezdtem.

Összefoglalás

A számomra szignifikáns kedvező állapotváltozások alapján, ezt a módszert javaslom stressz kockázatok csökkentésére és kóros állapotok gyógyulási esélyének javítására, terápiák hatékonyságának vélhető javítására, egészségőrzésre és egészség fejlesztésre, klinikai körülmények között ellenőrzött kutatások után célirányos kezelésekre.

Kelt, Budapest, 2011.03.14.

Dr. Skurdenka Beatrix, Tel.: +36 20 594 5050

[download id=”10″]

Fel az oldal tetejére