Kislányom, Viktória 2008. aug.14-én született, malrotációval, de ez csak 9 hónapos korában derült ki egy kisebb műtéti beavatkozás során. Addig születésétől fogva igen lassan tudott szopni, keveset, és nagyon fájdalmasan sírt az étkezések alatt ha már egy kis mennyiség a pocakba került.  Ezért szopizás után üvegből pótoltuk a mennyiséget, s mivel szépen fejlődött egy orvos sem foglalkozott a problémánkkal ami csak egyre súlyosbodott ahogy nőtt.

9 hónaposan kerültünk be kórházba ahol mint írtam , az akkor már teljesen etethetetlen kislánynak endoszkópos vizsgálat után behelyeztek egy gyomorszondát. Akkor derült ki, hogy a belek rendellenesen helyezkednek el nála. Gyanítható, hogy ezt még a magzati korban, (12 hetes kora körül) herpes vírus okozta ami bennem volt.

Azóta most Viki 19 hónapos, így már 10. hónapja nem hajlandó enni. Ezért próbáltuk meg korábban a biolaboros kezelésről nagyon jó tapasztalatokat hallva, olvasva a kezelést, amit szentenrei laborban egy igen kedves hölgytől kapunk.

Azóta a kicsi gyomorsava nagyon sokat javult, az erre kapott gyógyszerek mennyiségét a negyedére tudtuk lecsökkenteni, s a kezelések előtti minden étkezés utáni savas felhányások, öklendezések száma mára már kettöre csökkent.

Mivel erősen cukorbetegség felé hajlott, etetések után azonnal felment a vércukra, 14, és 16-os értékre, ma már keveset van rosszul.

A széklete is rendeződött, állandó haspuffadása is megszünt, így a kezelések óta csak jót tudok mondani a gyermek állapotáról.

Evését illetően a kezelések után egy-két napig mindig evett, igaz csak hígat, pl. húslevest, később már egyre többet nyúlt magától az ételhez.

Jelenleg heti egyszer járunk kezelésre, és bízunk benne, hogy hamarosan végleg kivetethetjük a gyomorszondáját.

M Judit (Viki édesanyja)

 

Fel az oldal tetejére