Reflux diagnosztizálása

A reflux betegség megállapításánál is nagy segítséget jelenthet egy pontos időrendi sorrendbe felvett kórelőzménynek rögzítése. Ha az itt felmerülő tünetek egyértelműen okozhatják a reflux-gyomorsav túltengést, akkor rendszerint savlekötők (protonpumpa gátlók) szedését javasolják 2-3 hétig. Ha ez idő alatt a panaszok esetleg nem szűnnek meg, vagy nem enyhülnek, akkor nem a savtúltengés váltotta ki a panaszokat.

Bevett eljárási módszer a tápcsatorna, illetve a gyomorfal épségének az ellenőrzése, endoszkópos (tükrözéses) vizsgálattal. Az endoszkópos vizsgálat során, ha szükséges, szövettani vizsgálat is elvégezendő. Nem nem előrehaladott eróziós folyamatoknál az esetek egy bizonyos részénél nem láthatóak rendellenességek a vizsgált területeken.

A nyelőcső röntgennel való vizsgálatának, már egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítanak. Viszont, ha kétséget kizáróan nem állapítható meg a betegség az előző eljárásokkal, akkor úgynevezett Ph monitorozás végezhető a betegnél, ami a nyelőcső 24 órás ph értékének a változását rögzíti.

Az ESG-EIS orvosi vizsgálati módszer mivel több szervet egyidejűleg rövid idő alatt vizsgál, egyidőben kapunk információt a gyomor-epe nyelőcső- hasnyálmirigy szervek működési paramétereiről. A vizsgálat kellemetlen fizikai beavatkozás nélküli. Az összetettségénél fogva az orvos számára hasznos információkat szolgáltathat a gyomorsav túltengés okozta károk felméréshez és a nyelőcső érintettségéről is kapunk információt. Kisebb- nagyobb emésztési panaszok esetén, orvosi vizit keretében szűrővizsgálat részeként ajánlott elvégeztetni ezt az állapotfelmérést.

Előnye, hogy információt kaphatunk neurovegetatív és stressz befolyásoló tényezőkről, vélhető gyulladásos zónákról, a bélrendszer érintettségéről, így az állapotot előidézhető összefüggésekről.

Legyen nyugodt!

Az EMOST™ kezelések képesek a reflux tünetek csökkentésére, az étkezés örömének visszaadására, és az emésztőszervek regenerálására.

Fel az oldal tetejére