Depresszió tünetei, jelei

A depresszió leggyakoribb tünetei:

– Lehangoltság, értéktelenség érzése
– Érdeklődés, örömérzet elvesztése
– Kilátástalanság, reménytelenség
– Önbizalom elvesztése
– Mozgékonyság, életkedv csökkenése, fáradékonyság
– Koncentráló képesség és emlékezet romlás
– Emésztési panaszok, étvágytalanság
– Az Élet értelmének megkérdőjelezése

Ha úgy véli érintett, akkor kérjen mihamarabb orvosi segítséget, kivizsgálást!

Miért élek?

Mi abból indultunk ki, hogy valamilyen kiváltó ok értékelési zavarokat eredményezett, és körforgás alakult ki. Alap befolyásolók: Még mielőtt önmagában kezd valaki kételkedni, saját élet létjogosultságában kérdés merülne fel, látnia kell, hogy az összetartozás előbb utóbb megnyilvánul. Zsarnoki kapcsolatok, zsarolhatóságok, a függés és függetlenség harca, ezt fel kell ismerni. Más eset, ha a környezet vegyi- vagy szintetikus elemei befolyásolják a tisztánlátást, az érzelmek egyensúlyát, az egyetemes optimizmus élményt. A biológiai rendszereket károsító mesterséges kemikáliák hatásvizsgálatai főként az idegállapot (hormon, neurotranszmitter, szteroid etc.) és enzimek  gátlását tartják igen veszélyesnek. A természetesség és mesterségesség versenyét viszont rövid és hosszú távon kell mérni. A mértékletesség fogja a megélés mikéntjét eredményezni, a társadalom és az egyén szintjén is. A természetes élethez természetes út vezet, a természetes érzelmekhez természetes kapcsolatok vezetnek.

De mi az Élet értelme?

Az élet értelme maga az Élet, a megtapasztalás, a fejlődés. Minden megtapasztalható kicsiben és nagyban is. Felszínesen vagy teljes mélységében. Lehet nagy dolgot felszínesen, és lehet kis dolgot is teljes mélységben is megtapasztalni, és tanulni is mindenből lehet. A nézőpontot is mi magunk változtathatjuk, a lényeg, hogy „csak” helyett „is-is” Világot lássunk. Mondják: Viharos tenger teszi naggyá a kapitányt!

A jelek

Az egészségügyi problémák sorában az érzelmi zavarokat a szinte a leggyakoribb panaszok közt említhetjük. Hatásuk és tünetei nagyon szélsőségesek, hiszen az enyhe kedvetlenségtől az állandó lehangoltságig terjedhet. Az árulkodó jelek stádiumfüggők, de az érintettek arckifejezése jellemzően gondterheltséget sugároz. Megfigyelhető a szorosan ökölbeszorított kéz, a szemek összehúzása, homlokráncok illetve a szájak lefelé hajlása. A beteg mozgás- és aktivitás igénye jelentősen lecsökken, ugyanakkor néhány esetben a kényszermozgás is jól ismert jel lehet. Kommunikációjában szembeötlő változás, mikor halk elvékonyuló hangon beszél, a gesztikulációk szegényesek, nincsenek, és a beszéd mondatszerkezetében a múltidejű megfogalmazások a meghatározók. Egyértelmű jelek közé soroljuk, ha a beteg többször különösebb ok nélkül elsírja magát.

A regenerációt szolgáló alvási fázisok felborulása is a betegségről árulkodhat. Legyen álmatlanság, vagy aluszékonyság, de ide sorolható az elalvás nehézségek, gyakori vagy hajnali felébredés is. A depresszió tünetei közt meg kell említeni az emésztési panaszok kialakulását, és az étkezési szokásokkal járó változásokat. Legjellemzőbb, hogy étvágytalansággal, undorral, ételmennyiség csökkenéssel, és emiatt szembetűnő fogyással hívja fel a figyelmet a terhekre. A tünetek között meg kell még említeni a szexuális vágy csökkenését, az egyre több dologtól való elzárkózást, az önsanyargatást vagy a gyűlölet kifejeződését.

Lehet, hogy mindez csak egyszerű következmény?

.

Mint ahogy a bevezetőben írtuk, mi abból indultunk ki, hogy valamilyen kiváltó ok értékelési zavarokat eredményezett, és körforgás alakult ki. A pszichés megterhelés biokémiai változást idézett elő, majd a biokémiai változás megváltoztatta a szemléletet, az pedig elvesztette így az optimizmusát. Ez a körforgás megszakítható. A holtponton való átbillenéshez javasoljuk, hogy ismerje meg Dr. Happy c. kezelésünket, szerezzen tapasztalatot, ehhez tegyen egy próbát, és igényeljen most egy díjmentes Dr.Happy E-Kupont.

Legyen nyugodt!

Az EMOST™ kezelések képesek a panaszok csökkentésére, az élet örömének visszaadására, és a lehetőségek feljavítására.

Fel az oldal tetejére