Az allergia jellegzetes tünetei

Az allergiás reakció tünetei egyénenként változhatnak és kombinálódhatnak, lehetnek heves lefolyásúak, de épp úgy lehetnek szinte észrevétlenek, esetleg összetéveszthetőek.
A légúti allergiás reakciók közismert formája, hogy a súlyosabb esetekben a normális légzési folyamat nehézlégzéssé alakul át, bizonyos esetekben nem csak a kilégzés, hanem a belégzés is gondot jelent a betegnek. Ugyancsak  a légutakra vonatkozó allergiára utaló jelek lehetnek mellkasi szorító érzés, vagy száraz köhögés éppúgy mint az állandó bedagadt szem és könnyezés és viszketés, de orrfolyást és esetleg szokatlanul nagy mennyiségű tüsszentést is kiválthat a betegség. A betegséggel járó tünetek az alvás minőség romlásához és így közvetve összpontosító képességünk romlásához vezet, és sajnos kedvezőtlen kedélyállapotot is eredményezhet.

Allergiás reakció a bőrön

A bőrön megjelenő sehova nem sorolható elváltozások is lehetnek allergiára utaló jelek. Itt az élelmiszer, illetve bizonyos anyagokkal való érintkezés válthat ki a bőrön esetekben kisebb nagyobb bőrpírt, pattanásokat, súlyosabb esetekben kelések-hólyagok megjelenését, és egyéb bőrgyulladásokat, vagy bőrszárasságot. Bizonyos allergiás reakciók erős viszketésérzést váltanak ki a bőrön.

Emésztéssel összefüggő allergiás reakciók

Az emésztéssel összefüggő ételérzékenység- allergia párosulhat rossz kedélyállapottal, állandó teltségérzéssel és puffadással. Bizonyos esetekben széklettartási zavar alakulhat ki. Ételre vagy ételben lévő alapanyagra, származékra történő allergiás reakció is kiválthat a bőrön elváltozásokat. Bizonyos élelmiszerek ízfokozókat, mesterséges ízátalakítókat, bomlásgátlókat és szinezőket tartalmaznak, és vannak olyanok, melyek egyszerre tartalmazzák mindezeket. Mivel a szervezet természetes anyagok kiválasztására, felhasználására, vagy kiürítésére van kifejlődve, ezek a mesterséges vegyszerek folyamatos terhelés alatt tartják a szervezetet.  Az ízfokozók ingerérzékenységet váltanak ki az idegrendszerben is, ez fokozott stressz szintet okoz, az ízátalakítók az ízlelést csapják be, így befolyásolják az enzimtermelést, a természetes tápanyaglebontó bélflóra működést, az ellenanyag kiválasztást, amely akár vérzékenységet is okozhat. A mesterséges anyagoknak nincs helye a természetes étrendben, az allergia erre a válasz.

Legyen nyugodt

Cégünk felkészült az urbanizált világ megterheléseinek csökkentésére, akár változatlan életmód mellet is.

Fel az oldal tetejére